Федерація футболу Волині припиняє свою діяльність

Джерело: ФК «Волинь»
  1. Новина відноситься до:

Федерація футболу Волинської області припиняє свою діяльність – таким є висновок інтерв’ю голови ФФВ Віталія Кварцяного. Причина – фактично рекетирські дії управління державної фіскальної служби у Волинській області.

Про це повідомляє прес-служба ФК «Волинь».

- Віталію Володимировичу, обласна федерація футболу зробила багато хороших справ, але нині її подальша робота під загрозою...

- Так! Можу сказати тільки позитивні слова про роботу апарату ФФВ, адже збільшилася кількість дитячих команд, які беруть участь в змаганнях під егідою федерації - з 28 до 67.  Ми охопили всю область, чимало регіонів раніше не брали участь в змаганнях. Ми динамічно розвивали всі напрями роботи ФФВ і можна тільки подякувати всім працівникам, які часто тільки на ентузіазмі підтримували футбольний дух в області, виявляли й реалізовували ініціативу, професійно працювали.

За два останні роки федерація заплатила всі необхідні податки і збори. Так, інколи робили це невчасно. Але мали поважну причину – ми громадська організація, не можемо бути бізнес-структурою. Тому ми розраховуємо в діяльності на кошти з внесків і допомогу спонсорів. Але заявкові внески команд-учасниць змагань не становлять вагому статтю доходів. Коли ми не мали коштів в федерації, зарплата, на жаль, затримувалася. Відповідно, не сплачувалися податки із неї. Ми пояснювали податківцям ситуацію і казали, що ФФВ – громадська організація, яка тримається на свідомості фанатів своєї справи. Федерація - не шахта, не банк, не газодобувна вишка... Ми не можемо платити наперед податки, як це чомусь робить вся країна. І ось в ці дні податкова висунула нам штрафи і пеню за колишні затримки у сплаті, сукупно – 22 тисячі гривень. Між іншим, ФК Волинь, який оштрафовано декілька разів санкціями, за два роки сплатив приблизно 40 мільйонів податків до бюджету.

Якщо наша держава залишається настільки недолугою, то інакше, як рекетирськими дії фіскальної служби я назвати не можу. І навіть коли я сьогодні, як депутат Волинської обласної ради, вирішив особисто з’ясувати питання, то до керівництва фіскальної служби мене не допустили.

- Скільки ФФВ заплатила всього до бюджету?

- За два роки сума склала більше 280 тисяч гривень. Чесно кажучи, ми могли б спрямувати ці гроші на закупілю амуніції дитячим командам.

- Якою є підтримка дитячого футболу з боку обласної влади та ФФУ?  

- Ми отримали з області 140 тисяч за рік і щомісячно 50 тисяч ФФУ. Але ці гроші ми не можемо спрямувати на оплату праці штату ФФВ, половина повинна йти на розвиток футболу в районах. Відповідно, питання – за рахунок чого ми можемо вчасно платити зарплату працівникам федерації?

- Виходить, що мало того, що дитячому футболу істотно не допомагають, то ще й штрафують організацію, яка сприяє проведенню дитячих змагань?

- Після отримання інформації про нарахування пені і штрафу, дякуючи податковій службі і «турботі» держави про дитячий футбол, я вирішив провести конференцію, на якій розпустимо ФФВ. Ми не будемо працювати, доки правила гри в фінансовій сфері настільки несправедливі стосовно фанатів футболу.

- Чи є розуміння ситуації в ФФУ?

- Там тільки спромоглися провести конгрес, поаплодувати і розїхатися задоволеними. Мільйони пропали в двох збанкрутілих банках і всім добре... Голову ж державної фіскальної служби Романа Насірова всі вболівальники бачили на телеекранах під час футбольних матчів – сидить у  віп-ложі і посміхається... Як можна посміхатися, знаючи, що його фіскально-рекетирська організація забрала з Волині 40 мільйонів з клубу і 280 тисяч з федерації? Скільки можна було б зробити добрих справ для дітей та інших футбольних тем в області! То на додачу він ще й штрафує нас. Хотів би, щоб президент ФФУ спитав в Насірова, з яким настроєм він їсть і спить разом із «ненародними» депутатами і заблукалими міністрами? Мені дивно, але це все вже не смішно. Куди йдемо?!

Чи зможе гра збірної України бути реально патріотичною та якісною, якщо у фундаменті (дитячий футбол і аматори) – ідіотизм та безвідповідальність.  

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі