Пропонують, щоб пільговики у Луцьку платили 50 копійок за проїзд

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Для вирішення питання обліку пасажирів електротранспорту у Луцьку пропонували замість електронного квитка встановити вартість проїзду на рівні 50 копійок для всіх пільговиків.

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності КП «Луцьке підприємство електротранспорту» 16 березня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Член комісії Костянтин Петрочук поцікавився у виконувача обов’язків директора ЛПЕ Ігоря Грицюка, чи проводили розрахунки вартості автоматизації процесу оплати за проїзд у тролейбусах.

Зі слів керівника підприємства, планово-економічний відділ займається поетапною розробкою програми щодо електронної оплати. Можливо, розпочати процес вдасться вже у першому півріччі цього року. До кінця року хочуть обліковувати не лише пасажирів, які сплачують за проїзд, а й пільговиків. Йдеться про випуск спеціальних карток. До прикладу, у Тернополі подібну програму напрацювали раніше – 7 років тому на це витратили понад мільйон гривень.

Своєю чергою, член комісії Олександр Козлюк зауважив, що це викликатиме обурення приїжджих пільговиків, які не матимуть умовної «картки лучанина». Таким чином, виникає порушення їхніх конституційних прав. Отже, він рекомендував розглянути питання встановлення мінімальної плати за проїзд для пільгових категорій громадян (50 копійок для всіх пільговиків).

Член комісії Тарас Шляхтич зазначив, що це також порушуватиме конституційні права громадян. Олександр Козлюк визнав, що йдеться про мінімальне порушення прав. На його думку, звісно, питання з адресною допомогою пільговикам вирішило б проблему, але поки пропозиція щодо мінімальної плати за проїзд для пільгової категорії є найбільш оптимальною.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі