У Луцьку стартувала акція «Допомогти може кожен»: закликають здати кров

Джерело: Волинські новини

У Луцьку стартувала Всеукраїнська добровільна акція «Допомогти може кожен», у рамках якої громадських активістів, військових та звичайних лучан закликали здати кров задля того, аби врятувати життя та здоров’я тим, хто цього потребує.

Дійство розпочалось сьогодні, 14 березня, о 10 ранку в Волинській обласній станції переливання крові. Так, долучитись до хорошої ініціативи протягом тижня зможуть усі охочі. Її організаторами у Луцьку виступили активісти ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» та Луцького молодіжного центру, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Зі слів співорганізатора акції, голови луцького осередку ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив Оксани Федорук, не зважаючи на те, що на території України акція набула неабиякого розмаху, власне, у Луцьку вона відбувається уперше. За станом на 12 ранку участь у «донорському волонтерстві» взяло близько 20 чоловік.

«Акція триватиме до кінця тижня, тож ті, хто сьогодні в силу певних причин не зміг до неї долучитися, ще мають шанс це зробити. А загалом, ми хотіли б привернути увагу лучан до важливого питання здачі крові, а також популяризувати культуру донорства. До акції долучились й представники цивільного корпусу «Азов», ГО «Національний Альянс», військовослужбовці, активісти ГО «Іскра» тощо. Таким чином ми формуватимемо запаси донорської крові, які потім згодяться усім, хто цього потребує», - зазначила дівчина.

До слова, у Волинській обласній станції переливання крові кажуть, що за станом на сьогодні гострої потреби у донорах, як такої, немає. Однак, медики погоджуються із тим, що певний резерв крові все ж повинен бути. Зазвичай його використовують у критичних випадках, а також для потреб військових шпиталів.

Не проігнорували добру ініціативу й бійці із військової частини №1141 Національної гвардії України. Загалом, згодились поділитись власної кров’ю 20 військових, однак, в силу обставин зроблять це вони у різні дні й час.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі