На Волині просять допомогти поетесі побороти хворобу

Джерело: Волинські новини

Для того, щоб врятувати відому волинську поетесу Світлану Костюк, яка бореться з пухлиною легені, просять виділити матеріальну допомогу.

Про це йшлося під час позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Із запитом до голови облради та голови ОДА звернулася депутат Алла Лісова. З її слів, до неї звернулася група прихильників відомої волинської поетеси Світлани Костюк, яка мешкає у Нововолинську. Уродженка села Кукли Маневицького району, член Національної спілки письменників України, після закінчення вишу працювала у Чорнобильській зоні кореспондентом, згодом директором школи в Іваничівському районі, зараз викладає українську мову та літературу, є головою Іваничівської районної організації спілки «Чорнобиль Україна».

Світлана Костюк – автор шести книг поезії, друкувалася у багатьох журналах, а також в альманахах США та Ізраїлю. Вона є автором понад 40 пісень, написаних разом з відомими композиторами, переможцем літературного конкурсу імені Леся Мартовича, дипломантом міжнародного конкурсу «Зірка Полин» тощо. Торік вона стала лауреатом міжнародного поетичного конкурсу «Між словом і вічністю», що відбувся в Італії – вперше за останні 16 років у цьому конкурсі перемогла українка.

Талановита жінка вже другий рік бореться з важкою недугою – пухлиною легені, перенесла вісім хіміотерапій, попереду у неї знову лікування, що потребує чималих витрат. Депутат просить посприяти у виділенні матеріальної допомоги талановитій поетесі.

Депутати Волиньради запит підтримали.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі