Знімають фільм про Шевченка: стати Кобзарем може будь-хто

Джерело: Cultprostir
  1. Новина відноситься до:

В Україні розпочинають зйомки повнометражного художнього фільму про Тараса Шевченка «Таразі. Прощання з пустелею». Щоб обрати виконавця ролі самого Кобзаря, проведуть кастинг, до якого можуть долучитись усі охочі.

Серед поданих заявок оберуть 10 кандидатів, які змагатимуться за можливість перевтілитися в образ Шевченка, повідомляє Cultprostir.

Режисером стрічки виступає український кіномитець і письменник Олександр Денисенко. Він також є автором сценарію фільму під назвою «Прощання з пустелею». Цей текст було визнано одним з найкращих на міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю Тараса Шевченка.

Олександр Денисенко змалював останні роки життя Кобзаря, коли той відбував службу у Новопетровському укріпленні, на узбережжі Каспійського моря в Казахстані.

Фільм «Таразі. Прощання з пустелею» зніматимуть цього року на території Одеської області, а також у Казахстані. Його створюватимуть за підтримки Держкіно. Стрічка є україно-казахстанською ко-продукцією. Виробництвом займатиметься «Одеська кіностудія» і студія з Алмати Sky Production.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі