Представник атестаційної комісії відкрив стрілянину на вулиці Луцька

Джерело: Головне управління Національної поліції у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

5 березня ввечері четверо чоловіків поверталися додому із роботи. На Київському Майдані один із них відійшов в бік порозмовляти по телефону, інші троє зупинилися, аби його почекати.

У той момент вони помітили неподалік від себе незнайомця, який із незрозумілих причин дістав із кишені куртки зброю, направив в їхній бік та здійснив декілька пострілів, - повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Волинській області. 

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що вогонь відкрив представник Центральної атестаційної комісії, що атестувала поліцейських у Луцьку, Віктор Вальчук, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння.

Згідно зінформацією поліції, чоловікам вдалося уникнути попадання куль. Окрім цього, підтвердили, що незнайомець із зброєю - громадський активіст, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Із його слів він вживав алкогольні напої у кількості 200 грамів. Як пояснив активіст, він застосовував зброю, тому що подумав, що йому загрожує небезпека.

Поліцейські провели детальний огляд місця події. Під час проведення слідчої дії у громадського активіста виявили у кишені куртки предмет зовні схожий на пневматичний пістолет. Його поліцейські вилучили та направлять до Волинського науково-дослідного центру МВС України для проведення дослідження. Громадського активіста доставили у Волинський обласний наркологічний диспансер для освідування. Згідно з висновком лікаря-нарколога вміст алкоголю в крові становить 1,66 проміле.

Громадський активіст брав участь в атестації волинських поліцейських. Він працював у складі однієї із атестаційних комісій.

Усіх учасників інциденту доставили до Луцького відділу поліції для проведення слідчих дій.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частини 4 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до семи років.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі