Зупинку біля готелю «Україна» хочуть ліквідувати

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Зупинку біля готелю «Україна» пропонують ліквідувати. Мовляв, остання не відповідає правилам розміщення та обладнання зупинок міського маршрутного транспорту та електротранспорту. Тому директор ВТП «Санрайз» Юрій Девіцький запропонував перенести її до приміщення Волинського окружногоадміністративного суду на постійній основі.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою сьогодні, 4 березня, повідомояє Інформаційне агенство Волинські Новини. 

«Довжини цієї зупинки (біля готелю «Україна», - ред.) не достатньо для того, аби забезпечити місце для стоянки усього рухомого транспорту. Я виступаю від свого імені, не від перевізників, але, думаю, колеги мене підтримають. Мова йде про безпеку, адже порушені норми довжини зупинки, а також норми загальної кількості пасажирського транспорту. А тим часом через цю зупинку проходить близько 300 маршруток та тролейбусів в день. Вони заважають людям користуватися пішохідним переходом», - зауважив Девіцький.

Так, з його слів, згідно із правилами розміщення та обладнання зупинок міського транспорту та електротранспорту» одиночні зупинки і суміщені зупинки є безпечними, якщо кількість транспортних засобів, що курсує через них, не перевищує сумарну частоту руху 30 одиниць за годину.

Нагадаємо, у зв’язку з реконструкцією зупинку біля готелю «Україна» тимчасово перенесли до приміщення Волинського окружного адміністративного суду.

Окрім цього, як вихід із ситуації, очільник «Санрайзу» запропонував облаштувати на зупинці біля «України» турнікет.

«Якщо зупинка знаходиться за перехрестям – то її потрібно облаштовувати в «кишені». Я пропоную на цій же зупинці зробити турнікет, щоб автобус чи тролейбус не міг зупинятися за переходом. Там свого часу і поліція стояла, але, на жаль, жодних результатів не досягли. Якщо не розвантажити зупинку, то на цьому місці існує й існуватиме ризик ДТП або травмування когось із містян», - висловив власну думку Юрій Девіцький.

Вислухавши усі пропозиції й зауваження, обранці громади взяли вищевикладену інформацію до відома, й, зваживши усі «за» і «проти», прийняти рішення щодо розташування зупинки.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі