«Волиньобленерго» візьме у російського «Сбербанку» кредит на 30 мільйонів

Джерело: Четверта влада
  1. Новина відноситься до:

Російський банк надасть волинським енергетикам кредит на 30 мільйонів гривень.

Саме цей банк став переможцем тендеру на надання кредитів банківськими установами, який провело обленерго, повідомляє Четверта влада.

Очікувана вартість закупівлі становила 30 мільйонів гривень. Ціною пропозиції стала річна відсоткова ставка кредитування – про це замовник роз’яснює у Документації конкурсних торгів.

У Протоколі розкриття пропозицій зазначено, що на конкурс щодо надання кредиту банківськими установами надійшло три пропозиції. Дві – від луцьких банків, і одна – від тернопільського відділення «Сбербанку», які запропонували різні відсоткові ставки кредитування:

ПАТ «Укргазбанк» волинська обласна дирекція – 25,10 %;

Акціонерне товариства «Артем-Банк» Луцьке відділення №217 – 26 %;

ПАТ «Сбербанк» Тернопільське відділення №1 – 24,30 %.

Переможцем конкурсу стало тернопільське відділення російського банку – про це «Волиньобленерго» повідомляє у Звіті про проведення закупівлі.

За інформацією видання Наші гроші  75% акцій «Волиньобленерго» належить ТОВ «Укрістгаз», що зареєстроване на австрійську компанію «Ітонс холдинг гмбх». «Укрістгаз» пов’язували з оточенням Юрія Бойка та Дмитра Фірташа.

Ще 21% акцій обленерго має кіпрська «Garensia Enterprises Limited», яку ЗМІ пов’язують із Костянтином Григоришиним.

«Сбербанк» донедавна називався «Дочiрнiй банк Сбербанку Росiї». Як і раніше, він належить ПАТ «Сбербанк России», засновником якого є Центральний банк Російської Федерації.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі