На Волині - новий прикордонний відділ

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Новий відділ прикордонної служби «Новогрузьке» на Волині приступив до виконання завдань.

Про це повідомив помічник начальника загону – начальник прес-служби Олег Личковський, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

З 1 березня цього року у Любомльському районі Волині приступив до виконання завдань як самостійний прикордонний підрозділ – відділ прикордонної служби «Новогрузьке». Метою його створення стало ущільнення охорони українсько-польської ділянки державного кордону.

Нещодавно, а саме 23 грудня 2015 року, підрозділ урочисто відкрили після реконструкції в рамках проекту «Розвиток сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби» Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна. Тоді Перший заступник голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Василь Серватюк зауважив: «На базі цього відділення інспекторів прикордонної служби є всі умови, аби ущільнити охорону кордону з метою протидії наростаючій навалі протиправної діяльності, створити тут відділ прикордонної служби, збільшити чисельність персоналу».

Наразі відділ прийняв під охорону визначену ділянку державного кордону та приступив до виконання завдань, основні з яких: недопущення порушень державного кордону та забезпечення дотримання прикордонного режиму; участь у боротьбі з організованою злочинністю, протидії незаконній міграції на державному кордоні України та в межах контрольованого прикордонного району.

Для забезпечення виконання цих завдань відділ забезпечено сучасним технічним оснащенням та збудовано відповідну інфраструктуру військового містечка для гідного відпочинку та несення служби персоналом.

Таким чином Луцький прикордонний загін в межах своєї відповідальності охоронятиме державний кордон з Республікою Польща вже силами чотирьох відділів прикордонної служби – «Грабове», «Новогрузьке», «Рівне» та «Висоцьк», а з Республікою Білорусь як і раніше силами восьми відділів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі