У Луцьку на сьогодні охочих стати поліцейськими понад три тисячі

Джерело: Волинський інформаційний портал
  1. Новина відноситься до:

На сьогодні до лав новоствореної поліції у Луцьку вже подали приблизно три тисячі заяв.

Про це розповів начальник управління громадської міліції УМВС у Волинській області Володимир Солоненко 11 серпня під час відкритої лекції на території креативного простору «Озерний вітер», повідомляє «Волинський інформаційний портал».

 Він зазначив, що найперше завдання патрульної поліції - забезпечення порядку та створення максимальної безпеки в будь-який час доби.

«Вже є позитивні приклади. Нові поліцейські показують зовсім інший приклад та нові підходи до роботи силових структур», – підкреслив правоохоронець.

Людям, які хочуть працювати в поліції, насамперед потрібно заповнити анкету в паперовому вигляді або ж цю процедуру можна здійснити і в електронному варіанті. Подати заяву можна на вулиці Богдана Хмельницького, в приміщенні Палацу культури. Через деякий час будуть проведені тестування, за якими визначать рівень, як фізичної, так і психологічної підготовки майбутнього співробітника правоохоронної структури. Необхідно також успішно пройти медичну комісію. Після кожного етапу відбору людей «відсіюватимуть.» Останнім випробуванням для претендентів, які залишаться стане індивідуальна співбесіда. Саме за її допомогою буде визначено, чи гідна людина стати частинкою нової поліції.

Як розповів Володимир Солоненко, тренуванням нових поліцейських займатимуться закордонні спеціалісти, проте до процесу залучать і місцевих викладачів. Їх визначать за допомогою конкурсу. Навчання поліцейського триватиме орієнтовно три місяці. За цей час «новобранець» пройде курс, до якого входить чимало дисциплін. Це дозволить нормально підготуватися до подальшої роботи.

Працівники вищезгаданої структури отримуватимуть і гідну заробітну плату (приблизно вісім тисяч гривень), яка, на думку багатьох громадян, стане запорукою того, що нова поліція не стане корумпованою та продажною.

Гендерної квоти в поліції немає. Все залежатиме від кінцевого рейтингу, який формуватимуть після проведення всіх етапів прийому. Тобто, цілком можливо, що жінок в структурі буде більше, ніж чоловіків.

«Давайте почнемо кожен із себе. Із маленьких речей. Демкократія починається в країні тоді, коли перестають давати хабарі, смітити на вулицях, дотримуються правил дорожнього руху. Кожен повинен взяти це за основу. Саме тоді почнеться порядок», – зауважив Володимир Солоненко.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі