Дорогу Львів-Луцька на території Волині ремонтуватимуть у два етапи

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Завершити відновлення автомагістралі Луцьк-Львів планують до кінця року, а кошторисна вартість робіт становитиме 400 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 29 лютого, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Як повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, перший етап ремонту дороги включатиме у себе відрізок від адміністративного кордону зі Львівською областю до міста Горохова, другий – від села Скобелка до Луцька. Кошторисна вартість робіт становить 400 мільйонів гривень за 60 кілометрів дороги. Володимир Гунчик наголосив, що на Волині інакше підходитимуть до ремонту дороги, ніж на Львівщині. Так, планується не просто ремонт покриття, а реалізація інфраструктурного проекту з облаштуванням освітлення, узбіч, з’їздів, зупинок, встановлення відповідної розмітки та дорожніх знаків, тобто, відновлення автомагістралі Луцьк-Львів. З його слів, вартість ремонту кілометра дороги, з врахуванням інфраструктурних проектів навколо дороги, становить приблизно 8 мільйонів гривень.

Отже, цього тижня планують організувати зустріч з керівництвом Луцького та Горохівського районів, головами сільських та селищних рад – їх проситимуть взяти на себе шефську допомогу з оформлення зупинок уздовж вказаної автомагістралі.

Вже цього тижня проект опрацюють в цілому та зроблять його презентацію, показавши усі заплановані зупинки, з’їзди, освітлення, учасників тендерів тощо.

Ремонт дороги планують завершити цьогоріч. За рахунок коштів перевиконання надходжень до бюджету Волинською митницею можна буде фінансувати ремонт інших доріг державного значення.

У найближчих планах – ремонт автодоріг Ковель-Жовква, Ковель-Ягодин, Луцьк-Рівне на території Волинської області, Устилуг-Володимир-Волинський-Луцьк. Ці проекти проходять погодження у Міністерстві інфраструктури.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі