Вулицю Крилова хочуть перейменувати

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Одну з вулиць у центрі міста пропонують назвати на честь видатного польського письменника, прихильника України Юзефа Лободовського.

Про це йшлося під час засідання міської ради з питань впорядкування назв вулиць міста Луцька 26 лютого, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Автор звернення щодо перейменування вулиці Крилова Василь Федчук розповів, що Юзеф Лободовський усе життя боровся проти більшовизму та комунізму, у 1943 році виїхав в Іспанію, де готував цикли радіопередач, у яких йшлося про відродження Польщі та про зміцнення зв’язків з Україною.

Очільник Товариства польської культури імені Еви Фелінської Валентин Ваколюк зазначив, що нині варто знайти те, що поєднує Україну та Польщу, а ім’я Юзефа Лободовського було б доречним для відтворення історичних горизонтів.

Своєю чергою, начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури міської ради Петро Троневич зауважив, що вулиця забудовувалася у 1920-30-их роках, коли Юзеф Лободовський діяв у Луцьку. Отже, перейменування вулиці доречне у контексті надання історичних назв вулицям.

Члени комісії підтримали ініціативу перейменування вулиці.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі