Комунальники «не бачать» стихійних смітників у місті

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Луцькі комунальники закривають очі на стихійні сміттєзвалища, якими переповнене місто, особливо в районі міських вокзалів.

Отож, перше, що бачать туристи, які приїздять до Луцька, – гори неприбраного сміття. Про це зазначив у своєму запиті депутат міської ради Богдан Богонос під час першого пленарного засідання 4 сесії 24 лютого, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Нагадаємо, в грудні він попросив комунальників звернути увагу на стихійні сміттєзвалища на вулицях Карпенка-Карого, Гнідавській, Привокзальній, під шляхопроводом по проспекту Соборності. Депутат просив прибрати ці непривабливі місця й посилити боротьбу з тими, хто смітить. Однак за два місяці жодне з цих сміттєзвалищ не ліквідоване.

«Напередодні сесії я пройшовся в районі автостанції та залізничного вокзалу. Знайшов там 4 жахливо засмічені території. Одна - поруч автостанції, ще 2 - біля залізничного вокзалу. Про який розвиток туризму можна говорити, якщо перше, що бачать туристи – оце…», - зазначив депутат.

Крім того, він зауважив: у міських служб достатньо інструментів, щоб покарати винних і прибрати територію. Якщо служби з цим не справляються, то, може, варто ставити кадрові питання, поцікавився він.

Депутати підтримали запит колеги, а ось міський голова Микола Романюк вчергове нагадав, що головна причина утворення таких сміттєзвалищ – людська невихованість. Також він запевнив, що відповідне доручення про ліквідацію сміттєзвалищ отримає КП «Луцькспецкомунтранс».

Додамо, у бюджеті міста на 2016 рік, згідно з Програмою благоустрою міст, на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ передбачили 600 тисяч гривень.

Варто нагадати, що 30 липня 2015 року Луцька міська рада прийняла рішення №76/143 Про департамент муніципальної поліції Луцької міської ради, яким відділ муніципальної поліції переформатували у департамент, який очолила Юлія Сиротинська та збільшили повноваження «муніципалам». 

Так, одним із завдань новоствореного департаменту є контроль за дотриманням чинного законодавства про благоустрій та Правил благоустрою міста Луцька та благоустрій території, контроль за чистотою вулиць, парків, скверів та прибудинкових територій.

У структурі департаменту навіть є відділ контролю за благоустроєм та санітарним станом міста.

Згідно з пунктами положення про департамент муніципальної поліції, його працівники можуть складати акти та адміністративні протоколи за порушення законодавства з питань благоустрою, екологічної безпеки, незаконної торгівлі, проведенні незаконних земельних робіт, розташуванні незаконних об’єктів на території міста згідно чинного законодавства. Також вони проводять рейди, перевірки, огляди на території міста.

А ось за порушення законодавства у сферах містобудування, благоустрою, екологічної безпеки, незаконної торгівлі тощо департамент притягує фізичних та юридичних осіб, винних у порушенні Правил благоустрою міста Луцька.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі