Чому лучани скаржаться на патрульних

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Більшість скарг, які розглядає прокуратура, пов’язані із застосуванням кайданків щодо затриманих громадян.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 19 лютого, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Член комісії Юлія Дацюк запитала представника прокуратури міста Луцька, чи надходять скарги громадян на діяльність патрульної поліції.

Як повідомив перший заступник прокурора міста Олег Юрченко, у Луцьку зафіксували від 6 до 8 скарг на діяльність патрульної поліції (точний показник він обіцяв повідомити під час сесії).

Юрченко зазначив, що прокуратура здійснює нагляд за застосуванням заходів примусу, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян. Усі скарги, які взяли до розгляду, з його слів, пов’язані з застосуванням кайданків під час доставляння правопорушників до відділу поліції для того, щоб з’ясувати особу та скласти протокол про вчинене адміністративне правопорушення.

До слова, із лав патрульної поліції міста Луцька звільнили вже двох працівників. Так, за появу на роботу «під мухою» звільнили Максима Матвіюка та за водіння службового авто в нетверезому стані звільнили поліцейську Наталію Жилко.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі