Луцький зоопарк хоче забрати ведмедів з Рівненщини

  1. Новина відноситься до:

Луцький зоопарк намагається забрати ведмедів, яких кинули напризволяще на Рівненщині.

У Рівненські області виявили покинутий пересувний звіринець. З 22 грудня минулого року голодних звірят підгодовували жителі міста, а от власника правоохоронці так і не знайшли, йдеться на офіційній сторінці Луцького зоопарку у Facebook

«Тварини в клітинах виснажені, окремі загинули. Померли кабан, лама і в’єтнамська свинка. За тваринами ніхто не доглядає, де перебуває власник зоопарку - невідомо. Сторож, який повинен був доглядати за тваринами, зник із робочого місця. Два ведмеді, рись, вовк, коза і лисиці у важкому стані», - йдеться у повідомленні.

Зараз вирішують з місцевою владою, як далі діяти з тваринами, кому лікувати і де прилаштувати. За фактом жорстокого поводження з тваринами правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Наразі планують перемістити до Луцька ведмедів. Директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко та її підлеглі наразі виїхали до знеможених тварин з їжею. Всіх звірів, що вціліли, забирають до себе інші зоопарки.

На жаль, сумнозвісний звіринець має луцьку «прописку», а його власник - колишній керівник зоопарку у Луцьку Давид Худодян.

Як йдеться у повідомленні, він з Росії з вимогами не чіпати його звірів телефонує до директорів зоопарків, які долучилися до порятунку тварин.

Для законного вилучення тварин потрібне рішення суду, якого немає. Відтак, керівництво зоопарків наражається на небезпеку судових позовів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі