Лучани хочуть прославити найдовший будинок у світі

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

Найдовший будинок в світі розташований у Луцьку. З висоти пташиного польоту споруда нагадує бджолині соти і складається із 40 об'єднаних між собою будинків.

Місцеві жартують, що новачкам, які заселяються сюди, вкрай важко знайти свою квартиру з першої спроби, йдеться у сюжеті «Сніданку з «1+1».

Лучани називають його будинок-вулик, або дім-сороканіжка, або «велика китайська стіна». Цей величезний будинок на вигляд як справжній мікрорайон. Його зводили більше десяти років. Самих лише вікон у будинкові-гіганті – 15 тисяч. А ще 170 під'їздів та майже 3 тисячі квартир. Та найбільше подобаються мешканцям затишні внутрішні дворики.

Ідея  поєднати будинки шестикутником належить місцевим архітекторам. Його вважали одним з авангардових будинків по своїй планувальній структурі. Будинок розташований упродовж цілих трьох проспектів. Ця споруда - одна з найдовших в світі. За своєю довжиною будівля поступається лише Великій китайський стіні.  Але про це знають здебільшого місцеві, тому збираються внести будинок-вулик до туристичного путівника краю.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі