«Комуністичні» луцькі вулиці перейменують

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Вулиці Луцька, що, на думку місцевої влади, мають відгомін комунізму, перейменують на більш сучасні та проукраїнські назви.

Відповідний проект рішення рекомендують ухвалити під час чергової сесії міської ради. Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 17-го лютого, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Секретар міської ради Юлія Вусенко запропонувала перш за все ухвалити новий склад комісії, яка працюватиме над питанням перейменування вулиць, а тоді взятися вже за, власне, саме перейменування.

«Ми пропонуємо ухвалити новий склад комісії, оскільки змінився склад депутатів у Луцькій міській раді, і продовжити хороші починання з перейменування старих вулиць, які мають відгомін Радянського Союзу. Тому ми звернулися до голів фракцій, щоб делегували своїх представників у склад комісії, позаяк будуть представлені усі політичні сили. Окрім депутатів, у складі новообраної комісії буде й начальник відділу охорони культурної спадщини управління Луцької міськради Петро Троневич та заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв», - зазначила Вусенко.

Та додала, що перейменовувати будуть з десяток вулиць, зокрема для однієї вже придумали назву - вулиця імені Кузьми Скрябіна. З цього приводу лучани підтримали петицію.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі