На що витратять залишки бюджетних коштів

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Ремонт прибудинкових територій, створення Центру національно-патріотичного виховання та інші нагальні потреби: пропозиції щодо розподілу невикористаних у 2015 році бюджетних коштів розглянула бюджетна комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 17 лютого, пише Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Як повідомила директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, пропонують розподілити залишок коштів. Так, невикористані кошти минулого року становлять 7,952 мільйона гривень по загальному фонду. Пропонується виділити 100 тисяч гривень на топографічно-геодезичні роботи, 350 тисяч – на створення Центру національно-патріотичного виховання, 540 – на програму соціального захисту дітей військовослужбовців, 80 тисяч – управлінню культури на покриття збитків від пожежі, що трапилася у Луцькому зоопарку у січні.

На залишках бюджету розвитку було 372 тисячі гривень, тож 275 тисяч хочуть передбачити на капітальний ремонт житла для дітей-сиріт (співфінансування з обласним бюджетом). На виготовлення проектно-кошторисної документації спортивного ядра на території колишнього іподрому передбачать 180 тисяч гривень. Також планують завершення ремонту будинку №17 на вулиці Богдана Хмельницького, де перебуватимуть відділи міської ради (зокрема, реєстрації речових прав).

Лілія Єлова пропонувала передбачити мільйон гривень як внесок до статутного фонду ДКП «Луцьктепло» як збільшення обігових коштів.

Ще 6,5 мільйона пропонували спрямувати на ремонт прибудинкових територій.

Член комісії Олександр Кравченко повідомив, що до нього звернулися батьки учнів школи-інтернату, що на вулиці Дубнівській. Йдеться про утеплення корпусу №3 будівлі, роботи з якого заплановані на 2017 рік.

Зі слів депутата, цей корпус обкладений плиткою, що вже почала відлущуватися і падати на прилеглу територію. Відтак, він просив передбачити 500 тисяч гривень (з 6,5 мільйона, що передбачалися для ремонту прибудинкових територій) на утеплення цієї аварійної будівлі.

Керівник управління освіти міської ради Олег Гребенюк визнав, що проблема з будівлею існує, але, коли визначали першочергові завдання щодо цього корпусу, йшлося про облаштування санвузлів та спортзалу.

Голова комісії Павло Данильчук запропонував повернутися до розгляду питання під час наступного засідання комісії у вівторок, 23 лютого. Його пропозицію підтримали депутати.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі