Обмежили в’їзд у Старе місто

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

В’їзд у Старе місто таки стане платним. А з дня встановлення паркоматів та болардів 2 місяці система працюватиме в тестовому режимі.

Члени міськвиконкому 17 лютого затвердили проект рішення Про врегулювання обмеження проїзду транспорту на територію Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Як пояснив директор КП «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк, документ обговорений і узгоджений з усіма зацікавленими особами.

Згідно з рішенням, проїзд автомобільного транспорту на територію Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку буде обмежений до 200 транспортних засобів за одну годину. Рух буде обмежений після виконання усіх робіт: ремонту доріг, встановлення обладнання.

Щоправда, член міськвиконкому Михайло Щур висловив побоювання, що чимало людей вирішать займатися стихійною торгівлею на парковках в Старому місті. Таким чином, підприємливі торгівці заплатять лише за паркування, а не платитимуть за торгове місце. Однак, зауважив Олександр Мартинюк, за цим мають слідкувати муніципали.

Зрештою, після обговорення члени виконкому проект рішення підтримали 11 голосами «за».

Період обмеженого проїзду на територію Державного історико-культурного заповідника розпочнеться з 06:00 до 16:00. Вільний проїзд на територію Державного історико-культурного заповідника буде з 16:00 до 06:00.

Режим обмеженого проїзду на територію Державного історико-культурного заповідника у виняткових випадках (аварійні роботи, ремонтні роботи, проведення певних заходів) може бути змінено на підставі розпорядження міського голови.

Суб'єктам господарювання рекомендують здійснювати доставку матеріалів для господарської діяльності, а також доставку інших вантажів до об’єктів, розташованих на території історико-культурного заповідника, з 16:00 до 06:00.

Департамент житлово-комунального господарства до початку введення в експлуатацію системи обмеження руху мають демонтувати квіткові клумби на вулиці Кафедральній. Також попередньо комунальники мають провести обстеження, розширення та ремонт дорожнього покриття в межах доріг відповідно до проекту-схеми дорожнього руху, затвердженої рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради. 

Оператор з паркування транспортних засобів у місті Луцьку - ПП «Ельбе УА», яке виграло конкурс, має встановити системи обмеження руху транспорту та паркомати для сплати вартості утримання майданчиків для паркування, під'єднати їх до електромережі.

Щоб ознайомити водіїв з роботою системи обмеженого проїзду та отримання даних, необхідних для визначеня кількості осіб, які потребують безперешкодного проїзду на територію історико-культурного заповідника, система обмеження руху працюватиме у тестовому режимі на 2 місяці з дня її встановлення.

Безперешкодний в'їзд, перебування, виїзд із обумовленої території автотранспорту суб’єктів господарювання, що розташовані на території Державного історико-культурного заповідника, та їх контрагентів, відбуватиметься після укладення тристоронніх угод

Безперешкодний в’їзд/виїзд на територію історико-культурного заповідника отримають громадяни, які проживають на території заповідника, служби оперативного реагування, комунальних служб, зв'язку та енергопостачання. Безперешкодно заїжджатимуть легкові автомобілі, якими керують інваліди з ураженням опорно-рухового апарату, члени їхніх сімей, яким передано право керування автомобілем, також перешкод не чинитимуть похоронним процесіям.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі