Порошенко закликав Яценюка і Шокіна піти у відставку

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

Президент України Петро Порошенко закликав прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку.

Відповідне звернення опубліковане на офіційному сайті Президента, інформує ТСН.

«Сьогодні зранку я мав зустріч і ґрунтовну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку», - йдеться у зверненні глави держави.

На думку українського лідера, Шокін запроваджував у ГПУ необхідні реформи, зокрема позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро і Державного бюро розслідувань тощо, однак так і не зміг завоювати довіру людей.

«З іншого, ГПУ, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора», - наголосив Порошеннко.

На думку глави держави, «із такими ж самими мірками слід підходити і до уряду».

«Кабінет Міністрів зробив чи мало для порятунку країни, стабілізації економічної ситуації і старту реформ.  Але суспільство явно  вирішило, що помилок більше, ніж досягнень, і відмовило міністрам в довірі», - додав глава держави.

Як відомо, у понеділок народні депутати вже зареєстрували у Верховній Раді проект постанови про визнання роботи Кабміну незадовільною. Ініціаторами є 14 парламентарів, серед яких, зокрема, й представники Блоку Порошенка. Рішення про звіт уряду Арсенія Яценюка було схвалене на зустрічі глави держави Петра Порошенка з лідерами парламентських фракцій. На цьому наполягала пропрезидентська політична сила в Раді - Блок Петра Порошенка. Лідер цієї фракції Юрій Луценко заявив, що таку ініціативу підтримують представники інших партій у парламенті.  

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі