Під стінами Волинської ОДА вимагали відставки Яценюка

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Під стінами Волинської облдержадміністрації відбулася акція, спрямована на відставку чинного уряду на чолі з Арсенієм Яценюком.

Мітинг, який організувало ВО «Свобода», відбувся 16 лютого, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Учасники акції тримали банери з написами «Уряд мародерів-зрадників – у відставку», «Країна воює, а уряд грабує», «Яценюк керує – Азаров аплодує», «Біжи, кролик, біжи», «Москаль вбиває на сході, а Яценюк – у тилу» тощо.

Депутат Луцької міськради Микола Федік зазначив, що подібні акції протесту нині відбуваються у різних містах України під стінами ОДА. Учасники заходів висловлюють свою позицію щодо бездарної корупційної політики уряду Арсенія Яценюка та його «сильної команди зі створення складних часів».

Одночасно у Києві відбувається пікетування Верховної Ради, де Прем’єр-міністр України доповідатиме депутатам, після чого відбудеться голосування за довіру чи недовіру Кабміну. Депутат зауважив, що, відповідно до соцопитувань, 71% українців висловлюють недовіру уряду.

Він наголосив, що давши кредит довіри уряду, українці чекали на завершення військового конфлікту на сході, а натомість отримали пониження курсу гривні, зниження зарплати у 2,5 рази, жахливі комунальні тарифи, підвищення цін на газ у 5 разів, зовнішній борг України збільшився вдвічі та становить 571 мільярд гривень. Депутат зазначив, що торік оприлюднили звіт про розкрадання 7,5 мільярда гривень на державних підприємствах.

Також він звернув увагу на те, що вже 2 роки триває будівництво «стіни» на кордоні з Росією, куди витрачено 400 мільйонів гривень, за які доцільніше було б придбати 80 одиниць бронетехніки.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик зауважив, що більшість місцевих рад на Волині вже ухвалювали звернення про необхідність відповідальності цього уряду. Втім, Верховна Рада не відреагувала на звернення. Відтак, своє ставлення до Яценюка вирішили висловити через масові акції протесту. Він наголосив про факти корупції, викриті ще торік. Зі слів Олександра Пирожика, сьогодні слідкуватимуть за голосуванням депутатів-волинян у парламенті – якщо вони не відправлять корупційний уряд у відставку, відповідальність лежатиме на них.

Його виступ підтримали вигуками «Арсеній Петрович – другий Янукович».

Своєю чергою, депутат Луцької міськради Богдан Богонос розповів про приклади «реформ» уряду на рівні Луцька. Так, у 2015 році уряд «забув» дофінансувати освіту та медицину «по захищених статтях» на декілька мільйонів гривень. Ці кошти довелося забирати з міського бюджету, де вони могли бути використані на ремонт доріг, садочків тощо. Цьогоріч урядовці знову недофінансували галузі освіти та медицини, не запланувавши вдвічі більшу суму.

Лунали також заклики до того, аби голова ОДА Володимир Гунчик вийшов, щоб дати пояснення пікетувальникам.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі