Волиняни вимагають припинити транзит вантажівок з Росії

Джерело: Волинські новини

Волиняни вимагають від Уряду врегулювати законодавство, аби транзит автівок із країни-агресора Росії був неможливим. Такою є позиція регіону.

Про це йшлося під час оперативної наради голови облдержадміністрації Володимира Гунчика 15-го лютого, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

«Сьогодні відбудеться засідання робочої групи Уряду, яка діяла і в суботу, і в неділю. Позиція активістів Волинської області й більшості жителів однозначна – попри те, що існує низка міжнародних угод, волиняни вважають, що рух транспорту країни-агресора неможливий і держава повинна знайти варіант вирішення цього питання. Тому ми звертаємося до Уряду, аби якомога швидше врегулювати законодавчу базу й унеможливити транзит транспорту через українську територію», - інформував губернатор.

Нагадаємо,1 лютого припинився в’їзд російських вантажівок на територію Польщі, а польських – в Росію. Мінтранс Росії і Міністерство інфраструктури і будівництва Польщі не змогли домовитися про продовження дозволів для транспортних компаній на 2016 рік. Російські перевізники вирішили здійснювати транзит до Європи через територію Білорусі й України. Через це у п'ятницю, 12 лютого, активісти почали блокування доріг для фур із російськими номерами поблизу Нижніх Воріт на Закарпатті. Акцію підтримали активісти Львівської та Волинської областей, де також розпочали безстрокову акцію блокування руху вантажного транспорту з державними номерними знаками Російської Федерації. На Волині учасники блокади «розвернули» більше 35-ти російських фур.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі