Кількість охочих служити за контрактом зросла в рази

Джерело: Радіо Свобода
  1. Новина відноситься до:

В Україні від початку року кількість військовослужбовців, які виявили бажання укласти контракт зі Збройними силами, зросла у 20 разів порівняно з груднем 2015 року. 

За словами речниці Міністерства оборони України Вікторії Кушнір, кількість охочих служити за контрактом зросла до шести тисяч, повідомляє Радіо Свобода.

«Дієвими стимулами вступу на військову службу за контрактом у Збройних силах України є можливість отримати безкоштовну вищу освіту, виплата одноразової грошової допомоги мобілізованим військовослужбовцям при укладенні контракту, суттєве підвищення грошового забезпечення військових», – сказала Кушнір.

За її словами, бажання укласти контракт з армією «масово виявляють» жителі усіх областей України.

«Серед військових професій, які зараз найбільш потрібні українському війську, – танкісти, артилеристи, механіки-водії, фахівці протиповітряної оборони, а також медики, ремонтники, зв’язківці», – зауважила речник Міноборони.

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що наразі не ухвалив рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації.

Порошенко наголосив на тому, що у подальшому формування українського війська має відбуватися, передусім, за контрактним принципом.

На початку року в Генштабі Збройних сил України заявляли, що внаслідок демобілізації військовослужбовців четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ. Демобілізація військових, які завершили виконання своїх обов’язків, планується наприкінці березня – у квітні цього року.

Цього місяця керівник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що необхідність в черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, яких приймуть на військову службу за контрактом.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі