Демобілізованих мають замінити контрактники, - Порошенко

Джерело: Адміністрація Президента
  1. Новина відноситься до:

Президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що у подальшому формування українського війська має відбуватися, передусім, за контрактним принципом.

Про це повідомляє Адміністрація Президента.

«Ми маємо використати всі ресурси і резерви для забезпечення комплектації контрактної армії»,– зазначив Порошенко.

Глава держави повідомив, що поки що не прийняв рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації.

 «Коли досвідчений боєць, який провів рік на фронті, повернувся додому, відпочив, але має бажання, патріотизм, досвід боронити державу, нам треба провести потужну роз’яснювальну роботу для того, щоб набирати наших славних воїнів для поповнення контрактної армії. Левова частина хвилі мобілізації, яка зараз має бути відправлена додому, як ми і обіцяли, через демобілізацію, має бути заміщена контрактною складовою», – сказав Президент, зазначивши, що насамперед це стосується воїнів, які володіють певними спеціальностями: механіків-водіїв, снайперів, десантників, спецназівців, які вже навчені і можуть одразу ж приступити до виконання обов’язків.

До слова, у Генеральному штабі Збройних сил України зазначили, що рішення щодо чергової хвилі мобілізації залежить від кількості осіб, які прийдуть на контрактну службу до ЗСУ.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі