Кого і за що позбавлятимуть субсидій

Джерело: Волинські новини

Цьогоріч Міністерство фінансів перевірить всіх одержувачів субсидій, пенсій та інших соціальних виплат. Таким чином, на виплатах субсидій хочуть заощадити 5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, з 1 січня відомство отримало доступ до банківської таємниці, завдяки чому в Мінфіні дізнаються, де і скільки грошей витрачають українці. Перевірять усіх, хто отримує субсидії чи соцдопомогу. Чому можуть відмовити у субсидії, з’ясовували журналісти «Сегодня», пише Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Після подачі заяви і декларації про доходи, рішення про те, чи буде призначена субсидія і в якому розмірі, в управлінні соцзахисту повинні прийняти не пізніше, ніж через 15 днів.

Наразі в Україні субсидію отримують 5,4 мільйона сімей, це практично кожен третій українець. Проте в цьому році в Мінфіні заявили - після перевірки всіх пільговиків і отримувачів соцвиплат хочуть заощадити 5 мільярдів гривень.

З яких причин українців можуть залишити без субсидії: 

- Якщо у період 12 місяців до оформлення субсидії було здійснено покупку або оплачено послуги на суму від 50 тисяч гривень

- Якщо субсидіант приховує додатковий дохід.

«Субсидію не можуть отримати люди, які в період за 12 місяців до моменту подання заяви на оформлення субсидії здійснили покупку або оплатили послуги на суму від 50 тисяч гривень. Виняток – оплата комунальних послуг в межах соціальних норм. Також не враховуються медичні маніпуляції, спрямовані на забезпечення життєдіяльності», – розповіли на «гарячій лінії» Кабміну.

Якщо один з членів сім'ї, наприклад, оплатив офтальмологічну операцію на суму від 50 тисяч гривень, у субсидії такій сім'ї можуть відмовити.

У загальний дохід при нарахуванні субсидії також враховується дохід від продажу сільськогосподарської продукції, здачі житла в оренду, дохід від банківських депозитів або цінних паперів.

Як будуть перевіряти одержувачів субсидій та пенсіонерів 

Для проведення верифікації необхідно мати інформацію про фінансовий стан громадян не менше ніж з двох джерел. Одне з таких джерел – це інформація, надана з державних органів, які виплачують пенсії, соціальну допомогу або зарплату своїм працівникам.

Друге джерело – дані банку про надходження цих коштів і їх використання, – пояснили в прес-службі Міністерства фінансів.

Зазначимо, цього року електроенергія подорожчає двічі – у березні та вересні.

Якщо на даний момент українці, які споживають від 100 до 600 кВт/ годин електроенергії на місяць, платять за кожен кВт 78,9 копійок, в березні тариф підвищиться до 99 копійок, у вересні – до 129 копійок.

Крім того, в квітні переглянуть тарифи на газ для населення. Перевірити, чи нададуть вам субсидію, можна ТУТ.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі