Частина Волині - без українського телебачення

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Вирішити проблему покриття частини районів області вітчизняним телерадіомовленням зможуть не раніше 2017 року.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання другої сесії облради сьомого скликання 10 лютого, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Чимало дискусій викликав проект Обласної програми розвитку медіа-простору Волині та реалізації державної інформаційної політики на 2016 – 2020 роки.

Депутат Сергій Сівак зауважив, що інформаційна політика є однією зі складових національної безпеки. Однак в програмі він не побачив пункту щодо покриття місцевим інформаційним продуктом частин Любешівського, Ратнівського та Камінь-Каширського районів, де досі відсутнє волинське телебачення. Також відсутня трансляція місцевого телебачення у селищі Цумань Ківерцівського району. На теренах північних районів місцеве населення дивиться телебачення Білорусі, яке викривлено та необ’єктивно подає факти.

Депутат наголосив, що вирішення питання вимагає не стільки фінансових важелів, як подолання бюрократичних перепон (необхідність отримання ліцензії, частоти тощо).

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що для забезпечення українського телерадіомовлення на території області необхідно, згідно з офіційними розрахунками Держкомтелерадіо, 22 мільйони гривень. Потрібно профінансувати облаштування передавачів в Камені-Каширському, Ратному, Любешові, та інші заходи.

Щодо ситуації у Цумані, він визнав, що справа в тому, що завершилася ліцензія та її термін не був продовжений. Забезпечити роботи з покриття всієї області вітчизняним телерадіомовленням обіцяли за кошти держбюджету в 2015 році. Втім, згодом вирішення питання відклали до 2017 року. Посадовець зазначив, що за кошти місцевих бюджетів здійснити роботи неможливо.

Окрім цього, недобудовані об’єкти телекомунікацій є об’єктами державної власності, тож фінансування їх спорудження є функцією лише державного бюджету. Наразі 35% території Волині лишається без покриття вітчизняним телевізійним продуктом.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі