З Луцька у зону АТО відправили допомогу

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Дві автівки волонтерського центру «Серце патріота» вирушили різними маршрутами на схід України. Волонтери кажуть, окрім їжі, одягу та інструментів вони везуть для солдатів частинку рідного дому, яка дає їм сил та підтримку у протистоянні з ворогом.

Бійцям АТО повезли волонтерську допомогу сьогодні, 9-го лютого. Відправку благодійного вантажу здійснили із Театрального майдану в Луцьку, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Із своїм дідусем прийшла до волонтерів дев’ятирічна Іринка, яка зібрала пакуночки з листівкою для воїнів АТО.

«Мене звати Ірина, мені 9 років. Ми принесли 7 ватних штанів для воїнів АТО, бо вони нас захищають, нашу неньку Україну. Тому й ми маємо їм допомагати».

 

Керівник волонтерського центру «Серце патріота», депутат Луцької міської ради від партії УКРОП Сергій Балицький розповідає, що забезпечення воїнів на передовій ліпше ніж торік, втім, підтримку волиняни не планують припиняти.

«Сьогодні ми їдемо двома напрямками. Веземо їжу, взуття, одяг, берци, засоби гігієни, необхідні інструменти. Як ми бачимо, зараз на сході ситуація із забезпеченням трохи краще ніж торік, втім, коли ми їм привозимо варенички, сальце чи листівки вони відчувають, що їм привезли частинку рідного дому. Це дуже важливо для тих, хто сидить місяцями в окопах й повинен бути щохвилини готовим дати відсіч ворогу. Ми дякуємо небайдужим людям і підприємцям, які допомогли за два тижні зібрати ці буси. Зокрема висловлюємо подяку Володимиру ДеніМиколі БарабашуІрині Куц, фірмі «Забіяка», «Волинські солодощі», Волинській обласній регіональній парторганізації «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» та багатьом іншим, хто проявляє свою небайдужість», - розповідає волонтер.

Також допомагали наповнити автівки передачами й працівники бібліотеки Східноєвропейського університету імені Лесі Українки, які принесли закрутки, Маневицький лісгосп передав березовий сік. Окрім того, приготували пакуночки працівники та батьки дошкільнят Луцького ДНЗ № 34. А малюки побажали повертатися сильними і обов'язково із перемогою.

Зауважимо, що в зону бойових дій направляються два мікроавтобуси. Зокрема, одна машина їде до танкового батальйону 14-ої ОМБ, 72-ої бригади, 93-ої, 24-ої бригади, розвідників та мотопіхотинців 14-ої бригади. Інша машина відправляється до 59-ої бригади, 30-ої бригади, двох підрозділів та до ремонтної і 81-ої розвідувальної бригад.

У Краматорськ везуть й великий стяг, аби бійці встановили його на флагшток. Зауважимо, що на прапорі лишили побажання повертатися живими, здоровими й з перемогою.

Не першою є поїздка на схід для волонтера Вікторії Семенюк. Вона розповідає, що це її обов’язок перед Батьківщиною.

«Я активно долучаюся до волонтерського руху й їду цього разу. Я вважаю, якщо я не можу віддати борг перед Батьківщиною, захищаючи терени з автоматом в руках на фронті, то я можу допомогти тим, хто воює на передовій. А допомога – це не лише привезти їм їжу чи одяг, а це підтримка, частинка свого «серця», хороша звістка з рідних домівок та добре слівце», - пояснює Вікторія.

Аби дорога була безпечною та щасливою, настоятель луцького Свято-Михайлівського храму УПЦ Київського патріархату, протоієрей Степан Гейгель спільно помолився з присутніми та благословив на добру дорогу.

«Сьогодні ми разом піднесли до Бога молитву, щоб хлопці на передовій відчули підтримку. Я знаю, коли до них приїжджає підтримка – це надзвичайно важливо. Я сам їздив на схід й бачив, що вони сприймають нас як рідних, частинку свого дому. Тут є як адресні посилки, так й загальні. Приємно те, що воїни свідомі, відповідальні й коли ми зупинялися на блокпосту запитували, що треба, то інколи нічого не просили, а навпаки, казали, щоб ми везли на передову, бо там важче», - каже духівник.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі