Працівникам ЛПЕ обіцяють вищу зарплату

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

Як повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко, Луцькраді вдалося порозумітися з працівниками Луцького підприємства електротранспорту.

Про це він заявив під час оперативної наради у міського голови 9 лютого, повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Працівники ЛПЕ висунули ряд вимог до влади, зокрема щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та її підвищення.

Зі слів Григоренка, заборгованість перед службою перевезень буде погашена до 1 березня цього року. З цього ж числа також буде підвищено рівень тарифних ставок водіїв тролейбусів, що спонукатиме до росту зарплати на підприємстві загалом до 18, 90 грн за годину роботи, замість 12,90. Це передбачено у галузевій угоді.

Сергій Григоренко розповів, що держава не передбачила коштів на пільгові перевезення громадян. У міському бюджеті на ці цілі передбачили 20 мільйонів гривень.

Як повідомив заступник міського голови, у січні вчасно виплитали заробітну плату. Через це на ЛПЕ повернулося 10 висококваліфікованих водіїв.

У планах міської влади замінити влітку автобуси на маршрутах 17, 17 а на тролейбуси. Також працюють з Європейським банком реконструкції і розвитку над отриманням кредиту на придбання 30-ти нових тролейбусів і оновлення контактної мережі.

Наприкінці лютого планують затвердити чіткий облік пільгових категорій громадян, яких перевозять електротранспортом.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі