Волиньрада наполягатиме на відставці уряду

Джерело: Волинські новини

Уряд України, який очолює Арсеній Яценюк, депутати Волинської обласної ради називають найбільш корумпованим за всі часи.

Реформи називають показовими, а податкову політику – трагедією, тому хочуть звернутися до народних депутатів щодо відставки чинного уряду. Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 4-го лютого, пише Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Із цього приводу голова профільної комісії Анатолій Вітів наголосив, що такий Кабмін, де «процвітає» корупція, не повинен існувати.

«Ми двома руками «за» відставку, адже більш корумпованого уряду у нас ще не було. Якщо ми його не змінимо, то нічого й ніколи не зміниться», - зауважив депутат обласної ради.

Так, профільна комісія одностайно підтримала пропозицію звернутися до нардепів та пропонує депутатам обласної ради під час чергової сесії, яка відбудеться 10-го лютого, ухвалити це звернення та скерувати його в Київ.

У зверненні наголошено про те, що Кабінет Міністрів лобіює інтереси великого бізнесу, податкове навантаження збільшує на незаможне населення, а реформи, які декларують, – неефективні.

Короткий зміст звернення:

«Ми, депутати Волинської обласної ради, повністю поділяємо занепокоєність волинян, наших виборців, рівень життя яких із кожним днем погіршується. Головна причина, на нашу думку, - це відсутність реальних реформ. Попри обіцяну боротьбу з корупцією Україна залишається однією з найкорумпованіших країн Європи, а найвищий рівень корупції спостерігається в нашому уряді. Замість обіцяних реальних змін голова уряду займається лобіюванням інтересів великого бізнесу та імітацією реформ.

Те, що уряд взагалі пропонує збільшення податкового навантаження, – це є трагедією для України, і цей уряд треба негайно звільняти», - йдеться у зверненні волинян.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі