У дитсадки Луцька насамперед зараховуватимуть дітей-лучан

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

При наявності вільних місць у дитсадках перевага надаватиметься дітям з тих населених пунктів, які фінансуватимуть утримання цих дітей у ДНЗ. 

Таке рішення прийняли на сесії Луцької міської ради, повідомляє прес-служба Луцькради. 

Як пояснив начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, станом на 4 січня дошкільні навчальні заклади Луцька відвідують понад 800 дітей, які проживають за межами міста. Одним із першочергових завдань міської влади є вирішення проблеми забезпечення дітей дошкільною освітою та створення достатньої кількості місць у дошкільних навчальних закладах комунальної форми власності. У зв’язку із децентралізацією влади, органи місцевого самоврядування здійснюють оплату за утримання дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах. На сьогодні на утримання однієї дитини з бюджету міста витрачається 10 479 грн, тобто понад 8 млн грн на рік на утримання дітей з навколишніх сіл.

Ці дітки й надалі відвідуватимуть дитячі садочки. Проте, на сьогодні у електронній черзі до ДНЗ міста перебуває майже 1200 дітей. Тож надалі при прийнятті до садочків перевагу надаватимуть дітям з Луцька.

Депутати запропонували до проекту рішення додати пункт, який передбачає, що при наявності вільних місць перевага надаватиметься дітям з тих населених пунктів, які фінансуватимуть утримання цих дітей у ДНЗ. Якщо ж між ДНЗ та населеними пунктами існують укладені угоди, то вони працюватимуть відповідно до завершення дії цих угод.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі