При Волинській облраді створять громадську раду

Джерело: Слово Волині
  1. Новина відноситься до:

При Волинській обласній раді створять Консультативну раду з представників різних професій.

Про це стало відомо сьогодні, 4 лютого, під час засідання комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, пише Слово Волині.                                           

Члени комісії підтримали проект рішення про створення Консультативної ради при Волинській обласній раді, пропозицію про формування якої подав голова обласної ради.

Згідно з прийнятим документом, Консультативна рада є постійно чинним колегіальним дорадчим органом при Волинській обласній раді, який діє на громадських засадах.

Завданнями Консультативної ради є сприяння Волинській обласній раді у вирішенні питань підтримки та розвитку місцевого самоврядування, реалізації принципів місцевого самоврядування, визначених Конституцією України і Європейською хартією місцевого самоврядування, здійсненні заходів, спрямованих на соціально-економічний розвиток області, інвестиційної діяльності на території області, у здійснені заходів щодо попередженні корупції та зловживання владою в органах місцевого самоврядування, місцевих органах виконавчої влади та в інших органах.

Також вона сприятиме залученню місцевих територіальних громад, громадськості до обговорення проектів нормативно-правових актів у сфері місцевого самоврядування.

До складу Консультативної ради можуть входити фахівці в галузях права, економіки, менеджменту, аудиту, земельних відносин, надрокористування тощо.

Консультативна рада є дорадчим органом, який діє до закінчення терміну повноважень Волинської обласної ради сьомого скликання. Загальна чисельність та персональний склад Консультативної ради затверджується головою обласної ради. Члени Консультативної ради працюватимуть у ній на громадських засадах.

Члени ради матимуть право на допуск до приміщень Волинської обласної ради, отримувати інформацію з питань діяльності обласної ради (крім інформації з обмеженим доступом), за погодженням з керівництвом Волинської обласної ради брати участь в заходах, що проводяться Волинською обласною радою, отримувати відповіді на інформаційні запити.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі