У Луцьку чиновники «не бачать», як руйнується багатоповерхівка

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Будівництво, яке спричиняє руйнування прилеглого будинку, не припинилося. Натомість у міськраді переконують, що після завершення будівельних робіт на ділянці на проспекті Соборності 22б, руйнування прилеглого будинку зупинилося.

Більш того, запевняють чиновники, там щодня моніторять ситуацію працівники ЖКГ. Однак лучани, які мешкають в будинку на проспекті Соборності, 20, який руйнує прилегле будівництво, такого оптимізму не поділяють. Більш того, будівництво багатоповерхівки ніхто не зупиняв. Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому 3 лютого, пше Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Так, члени міськвиконкому розглядали проект рішення про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами ЖБК «Егоїст» на паркані, який огороджує будівництво.

Так, представники рекламного агентства, яке обслуговує ЖБК «Егоїст», переконують, що підприємство має дозвіл на початок виконання будівельних робіт. Але в міській раді запевняють, що саме цій фірмі такого дозволу не надавали. Відтак, рекламу дозволили розмістити після оформлення усіх документів, аби не вводити лучан в оману.

Під час розгляду питання не оминули й проблеми руйнування прилеглого будинку. Нагадаємо, на несучих стінах будинку за адресою проспект Соборноті, 20 з’явилися тріщини. Під фундаментом підрядники вирили котлован, що призвело до того, що фундамент висить в повітрі. Цікаво, що будівництво 9-поверхівки здійснюється на ділянці, яка належить підприємству, до якого має стосунок депутат міської ради Сергій Була.

Про те, що будинок тріщить по швах, говорили ще 20 років тому. Саме тоді розпочалося будівництво на згаданій ділянці - забивалися бетонні палі.

На початку року стало відомо, що департамент житлово-комунального господарства Луцької міськради уклав угоду із забудовником і науково-дослідним інститутом «Проект реконструкція» щодо розробки проекту підсилення будівельних конструкцій аварійного будинку на проспекті Соборності, 20.

Проте, поки владці затягують рішення проблеми, оселі місцевих мешканців руйнуються на очах. Зі слів мешканців, в одній із квартир 11 січня встановили «маячки», які згодом знову потріскали. До того ж, почали лопати дверні коробки. Не витримують навантаження і тріщать стіни.

До слова, незважаючи на те, що квартири дев’ятиповерхівки руйнуються одна за одною, забудовник до початку лютого не зупиняв процес будівництва.

Та зі слів першого заступника міського голови Тараса Яковлева, нині ситуація в будинку вже не така критична.

«Я б не стверджував, що зараз іде подальше руйнування. Після зупинення будівельно-монтажних робіт руйнування припинилося. Підписаний договір на розробку проектних робіт щодо підсилення будинку і ґрунтів. Там є щодня працівники ЖКГ», - переконував чиновник.

Зрештою, наразі, з його слів, триває розробка проекту підсилення будинку і ґрунтів.

Натомість мешканці будинку на проспекті Соборності, 20 розповідають, що будівництво ніхто не зупиняв. Поки в міськвиконкомі дискутували, техніка і далі продовжує зводити багатоповерхівку.

Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини один із місцевих жителів, за станом на 11:20 роботи тривають у звичному темпі. З його слів, ні про яку зупинку будівництва не йдеться. Навпаки – роботи виконують пришвидшеними темпами:

«Роботи тривають постійно, навіть в суботу на неділю грюкають. Працюють навіть по ночах, з прожектором».

«Квартира наша валиться з кожним днем все більше і більше. В мене в кімнаті за ніч з’явилось дві нові тріщини на стелі. Шпалери в квартирі відклеюються, плінтуси відлітають», - додає чоловік.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі