Долю пересувних цирків вирішуватимуть у березні

  1. Новина відноситься до:

Пересувні звіринці та зоопарки заборонені законом України, а питання щодо заборони у Луцьку цирків виконавчий комітет міської ради розгляне у березні.

Таку відповідь на петицію громадської діячки та реабілітолога дрібних домашніх тварин Вероніки Федосової-Цибульської дала Луцька міська рада.

Нагадаємо, пропозиція щодо заборони діяльності пересувних звіринців, зоопарків, виставок диких тварин, а також цирків з використанням дресированих тварин з’явилася на сайті Єдина система місцевих петицій 11 січня. Петиція набрала 321 голос із 300 необхідних.

Як зазначила Цибульська, відповідно до ст.25 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», забороняється використання тварин у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води.

«Однак у Луцьку періодично гастролюють подібні «концтабори» для тварин, а також цирки, у розважальних програмах яких задіяні дресировані тварини. Тому можна вважати, що подібні цирки теж мають у своєму складі пересувні звіринці (де утримуються тварини)», - йдеться у повідомленні.

Авторка петиції переконана, що така діяльність є прямим порушенням закону.

Погоджується з Цибульською і Луцькрада. А щодо заборони цирків, які використовують у своїй діяльності тварин, комунальне підприємство «Ласка» готує відповідний проект рішення, який розглянуть на засіданні виконавчого комітету в березні цього року.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі