На Волині стартувала переатестація екс-міліціонерів

Джерело: Громадське. Волинь

Процес переатестації працівників Національної поліції України на Волині розпочався.

Де-факто, за винятком патрульної поліції, в структурах МВС у всій країні працюють ті ж самі люди, що й до Майдану. Наразі ж реформа передбачає, що усі ці люди повинні пройти перекваліфікацію, і мають залишитися тільки гідні своєї професії. Про те, як проходить один із етапів переатестації співробіників поліції, більше розповів народний депутат України, член колегії МВС Мустафа Найєм, інформує Громадське. Волинь.

Нардеп приїхав до Луцька, аби відібрати майбутніх членів атестаційних комісій, які визначатимуть, кому з поліцейських залишитися на своїй роботі, а кому піти. У суботу та неділю 30 та 31 січня відбір до комісії проходить серед громадських активістів, журналістів. Найєм здивований тим, що у Луцьку більшість осіб, які подалися, – це представники фахових організацій. Йдеться про представників адвокатських, правозахисних організацій, або ті, які борються із правоохоронцями. Натомість у Києві, на Хмельниччині та Київщині подалося дуже багато журналістів та  громадських активістів. За словами нардепа, й кількість кандидатів немаленька. Каже, що більше 100 осіб бажають вирішувати долі поліціянтів області, і ця цифра не набагато менша, ніж у Києві.

Загалом, за ці два дні комісія, яка прибула зі столиці і складається з активістів, психологів або працівників технічного апарату МВС, має відібрати усіх необхідних кандидатів серед числа активістів та журналістів області.

Планується, що упродовж лютого всі поліцейські області пройдуть переатестацію. Процес проходитиме у кілька етапів. Один із них – це якраз фільтрація через атестаційні комісії.

Мустафа Найєм каже, що передбачити відсоток поліціянтів, які залишаться при посадах неможливо. Ніхто не знає, скільки старих правоохоронців залишиться, а скільки – ні.

Також, якщо громадяни володіють інформацією про недобросовісну поведінку конкретного правоохоронця, вони можуть подавати її атестаційним комісіям.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі