Дороги Луцька треба «почистити» від зайвих знаків, - начальник патрульної поліції

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Під час засідання Антикризового енергетичного штабу Волинської області начальник патрульної поліції Луцька Антон Цюцюра розповів про загальні проблеми, зафіксовані на дорогах за час роботи нової правоохоронної служби.

Він розповів, що в Луцьку освітлені далеко не всі пішохідні переходи, а це створює небезпеку на дорогах у нічний час, пише Під прицілом.

Також Антон Цюцюра запропонував забезпечити належне освітлення місць, де вночі збирається та випиває молодь. Начальник поліції доповів, що постійно скеровує наряди в такі місця, але переконаний, що освітлення даних територій дещо вирішить проблему.

Цюцюра доповів, що патрульна поліція постійно моніторить стан доріг. Налагоджена співпраця патрулів з ЗАТ «Луцькавтодор» через чергову частину. Таким чином поліцейські постійно повідомляють про погіршення стану доріг через зміни погодних умов.

Начальник патрульної поліції звернув увагу на недостаньте фінансування «Луцькавтодору», адже працівники цієї структури не встигають вчасно відреагувати на всі вимоги патрульної поліції.

Також він звернув увагу на неналежне розташування дорожніх знаків у місті Луцьку. За його словами, на пр. Волі є велика ділянка дороги, де стоять знаки про заборону зупинки, але немає жодного знаку, який вказував би на те, що ця заборона не розповсюджується на інвалідів. Вже мав місце прецедент, коли інвалід оскаржував постанову поліції. Антон Цюцюра вважає, що це проблема місцевої влади.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся до влади Луцька з вимогою забезпечити під знаками «зупинка заборонена» знак «крім інвалідів». Також він  попросив поліцію стежити, щоб не з’явилися «псевдоінваліди на мерседесах і джипах».

Відповідальність за виконання робіт щодо встановлення додаткових знаків голова ОДА поклав на міських голів. Відповідно до доручення, знаки мають з’явитись на дорогах упродовж місяця.

Наразі поліція формує пропозиції щодо знаків, які непотрібні чи встановлені незаконно.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі