Дорогу з Луцька на Львів візьмуться ремонтувати щойно потепліє

  1. Новина відноситься до:

Із покращенням погодних умов на Волині розпочнуть відновлювати одну з найбільш проблемних доріг державного значення регіону Н-17, що більш відома під назвою «Луцьк-Львів».

Належний ремонт траси заздалегідь вимагає клопіткої роботи щодо підготовки відповідної документації та проведення тендерних процедур, а також злагодженості в діях усіх структур, повідомляють у відділі інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

У зв’язку з цим голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик ініціював проведення робочої зустрічі з керівниками установ, котрі тією чи іншою мірою причетні до виконання ремонтних робіт на волинському відрізку дороги Н-17. Серед присутніх, зокрема, директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка, директор департаменту фінансів Ігор Никитюк, начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак, начальник головного управління Державної казначейської служби України в області Михайло Леміщак та інші.

Під час зустрічі обговорили чимало питань. Насамперед озвучено загальну вартість проекту «Луцьк-Львів»: із урахуванням усіх зауважень та пропозицій вона становить 458 мільйонів гривень. Слід зауважити, що чинне законодавство України дозволяє залучити 50% коштів від митних зборів, що надходять до області понаднормово, витратити на здійснення ремонту та реконструкції доріг. З огляду на це в.о. начальника Волинської митниці Державної фіскальної служби Юрій Мацібора поінформував учасників робочої зустрічі щодо прогнозованих показників митних надходжень у першому кварталі 2016 року.

Окрім цього, Володимир Гунчик наголосив на необхідності попрацювати і над супутньою інфраструктурою, оскільки за її відсутності втрачатиметься загальне враження від відремонтованої дороги. На що начальник Волинського відділу комплексного проектування інституту ДП «Укрдіпродор» зауважив: проектно-кошторисною документацією передбачено не тільки здійснення ремонту дорожнього покриття, але й встановлення зовнішнього освітлення, облаштування тротуарів. Також у планах – розміщення світлодіодних або термопластичних (що містять світлоповертаючі мікрокульки) дорожніх знаків із дубляжем англійською мовою.

– Не можна допустити, щоби зупинки залишалися такими обдертими, якими вони є нині, – наголосив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

Відтак, Володимир Гунчик дав доручення директору департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації зробити реєстр усіх місць посадки та висадки пасажирів на волинській ділянці дороги «Луцьк-Львів», а також провести перемовини з керівництвом районних державних адміністрацій, районних рад, сільських та селищних голів. На переконання губернатора, вони мають сприяти у співфінансуванні відновлення зупинок, котрі розташовані на території населених пунктів, що належать до їхнього відання.

До слова, наприкінці цього тижня голова ОДА Володимир Гунчик та начальник департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, перебуваючи з візитом у Києві, проведуть ряд робочих зустрічей у Кабінеті Міністрів України та Міністерстві фінансів України, де лобіюватимуть питання фінансування якнайшвидшого проведення ремонтних робіт на відрізку дороги «Луцьк-Львів».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі