На Волині пального для снігозбиральної техніки вистачить лише на три доби

Джерело: Відомості

Як не допустити колапсу дорожнього руху на Волині, подібно до того, що днями виник на Дніпропетровщині, Кіровоградщині, Миколаївщині та Одещині, говорили в понеділок на засіданні антикризового енергетичного штабу при облдержадміністрації, пишуть Відомості.

Про наявність необхідних для цього ресурсів розповів заступник начальника департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Віктор Довгополюк.

"Із 15 по 21 січня цього року на дорогах області працювало 496 одиниць спецтехніки та 607 працівників. Загалом, із початку осінньо-зимового періоду для покриття доріг використано 10153 тонн піщано-соляної суміші та 93 тонни солі. Фактично на сьогодні залишилося 24800 цієї суміші та 426 тонн солі з антизлежувачем, – сказав він. Одночасно зазначив. Що лишає бажати кращого ситуація з паливномастильним матеріалами. На залишках – 16,5 тисячі літрів пального, з яких 12,6 тисячі літрів – дизпаливо та 3,9 тисячі літрів – бензин. Станом на 22 січня 14,8 тисячі літрів дизпалива та 3 тисячі літрів бензину надали облавтодору Волині районні державні адміністрації", - наголосив керівник.

До цього часу, за його словами, резерв пального дозволяв здійснювати всі роботи, аби забезпечити проїзд як між населеними пунктами, так і безпосередньо ними, а також покривати шляхи протиожеледними матеріалами. Результати очевидні – з початку ускладнення погодних умов не надходило жодної скарги від працівників медичної сфери, зокрема тих, що надають першу невідкладну допомогу та змушені добиратися до пацієнтів із найвіддаленіших куточків області каретами «швидкої» допомоги.

Нині ж пального залишається обмаль. За інформацією начальника Служби автомобільних доріг в області Анатолія Посполітака, для утримання шляхів у належному стані в осінньо-зимовий період потрібно до 5 тисяч літрів паливно-мастильних матеріалів на добу. Відтак, наявного ресурсу, за умови погіршення погодних умов, вистачить лише на три доби. У зв’язку з цим Анатолій Григорович попросив місцеві органи виконавчої влади активніше долучатися до роботи облавтодору та за можливості допомагати пальним.

Віктор Довгополюк повідомив про регіональну програму безпеки та дорожньої інфраструктури, яку розробляє департамент інфраструктури та туризму облдержадміністрації на наступних 5 років. Відповідно до стратегічного документу, в частині усунення надзвичайних ситуацій, заплановано надавати відповідним службам близько 90 тисяч тонн дизпалива та 30 тисяч тонн бензину щороку. Також розробники пропонують обумовити програмою забезпечення кожного району сумою коштів у розмірі 200 тисяч гривень для прибирання снігу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі