У волинських аптеках немає препарату для лікування грипу

Джерело: Слово Волині
  1. Новина відноситься до:

З полиць волинських аптек зник один з найефективніших противірусних препаратів, тож хворі на грип готові купити його навіть за подвійну ціну, пише Слово Волині.

Про це стало відомо 22 січня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Депутат Сергій Сівак зауважив, що в аптеках області наразі неможливо знайти один з найефективніших препаратів від грипу «Таміфлю», попри те, що у сусідній Рівненській та ще низці областей України готуються до введення карантину.

«Це єдиний дієвий та радикальний препарат для лікування грипу», - наголосив обранець громади та додав, що чимало хворих помирають через те, що лікування розпочалось запізно.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк натомість зауважив, що цей препарат уже частково поставили у медичні заклади. Очільник волинських лікарів також наголосив на тому, що «Тамфілю» призначають далеко не усім пацієнтам, адже це дуже сильний препарат.

Водночас Михайло Бегаль  зазначає, що наразі одна упаковка таких ліків коштує близько 800 гривень, але через відсутність їх в аптеках, хворі часто готові викласти з власної кишені удвічі більшу суму, аби тільки дістати необхідний препарат.

Зауважимо, що «Таміфлю» - це противірусні ліки, які застосовуються в тому числі для лікування вірусу грипу типу А, який ще називають «свинячим».  Ефективність препарату підтверджена, якщо прийом розпочинається у перші 2 дні від початку симптомів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі