13 відсотків луцьких школярів не відвідують навчання через хворобу

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку запроваджено щоденний моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ серед мешканців міста. Це дозволяє спостерігати динаміку епідемічного процесу, повідомляють у відділі інформаційної роботи міськради.

Відповідно до інформації, наданої комунальними лікувально-профілактичними закладами, захворюваність на гострі респіраторні інфекції у Луцьку складає:

 

Вся захворюваність представлена гострими респіраторними вірусними інфекціями, випадків грипу не зареєстрували. Випадків локальних спалахів гострих респіраторних захворювань в дошкільних навчальних закладах міста немає.

Головним управлінням Держсанепідслужби у Волинської області, управлінням охорони здоров’я Луцької міської ради та управлінням освіти Луцької міської ради здійснюється щоденний моніторинг відвідування дітьми загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. За станом на 21 січня 2016 року у загальноосвітніх навчальних закладах міста відсутні через хворобу 13 % школярів.

З метою запобігання поширення грипу та гострих распіраторних вірусних інфекцій у навчальних закладах міста здійснюються заходи щодо профілактики захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

На цей час перевищення епідемічного порогу не зафіксували. При умові збільшення кількості захворюваних на грип та гострі респіраторні інфекції до 20% буде призупинено роботу дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі