Дітям загиблих бійців виплачуватимуть щомісячну допомогу з міського бюджету

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Допомогу у сумі 2500 гривень на місяць з міського бюджету пропонують виплачувати дітям загиблих внаслідок АТО, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Програму соціальних виплат у Луцьку на 2016 – 2017 роки дітям військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в антитерористичній операції або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтвa, отриманих в зоні АТО презентували під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів 21 січня.

Член комісії Богдан Богонос зазначив, що вже два роки триває війна, діти бійців лишаються напівсиротами проте на загальнодержавному рівні питання соціального забезпечення таких дітей погано врегульоване.

Відповідно до проекту програми пропонується встановити щомісячні виплати для загиблих учасників АТО. У Луцьку нині налічується 18 таких дітей, допомогу для них пропонують встановити у сумі 2500 гривень на місяць. Зі слів депутата, подібні програми вже працюють у Львівській області. Загалом для реалізації програми передбачають 1,08 мільйона гривень (по 540 тисяч на рік з міського бюджету). Члени комісії підтримали проект програми з окремим зауваженнями (йдеться про уточнення необхідної суми та кількості дітей,які матимуть право на таку допомогу).

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі