Що найшвидше подорожчає через зростання долара

Джерело: Вести
  1. Новина відноситься до:

Торговельні мережі звикли до коливань курсу, але якщо він, наприклад, підскочить до 28 грн і затримається на два-три тижні, мережі можуть переоцінити товар, повідомив виданню "Вести"  директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

 «Лідерами зі зростання будуть найдешевші, а значить і найбільш ходові продукти: овочі, молочні вироби, яйця, масло, макарони. Торік вони подорожчали на 60-100%, в цьому може бути така ж тенденція. Мандарини, гранати, ківі, горіхи будуть рости в ціні повільніше – їх їдять не щодня. А ось яловичину і свинину ми імпортуємо – стрибок буде серйозний », – прогнозує Дорошенко.  

Утім, у будь-якій продукції вітчизняного виробника є імпортна складова, запевняють експерти. А ось техніка якщо і подорожчає, то не відразу, так як сьогодні на сьогодні такі товари не купуються. У той же час про перерахунок цін задумалися торговельні мережі та фірми. Приміром, вчора у туроператорів на 30 копійок (до 24,7 грн) підскочив курс долара, на який вони спираються.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі