Чому на Волині не працюють пункти обігріву

  1. Новина відноситься до:

«У зв’язку із різким пониженням температурних показників та з метою протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації зимового періоду у всіх регіонах України підготовлені стаціонарні пункти обігріву. На Волині – у готовності 31 пункт у кожному місті та районному центрі. Окрім того, готові для розгортання у будь-яку хвилину 4 мобільних пункти обігріву УДСНС України у Волинській області», – йдеться на сайті Волинської ОДА.

«Громадське.Волинь» вирішило проінспектувати, як працюють ці пункти обігріву, і вирушило за зазначеними у таблиці адресами. Як з’ясувалося, наприклад, у Рожищі такий пункт мав розгорнути свою діяльність у приміщенні районного управління соціального захисту. Однак, працівники установи здивовані і стверджують, що ніякого пункту там немає.

У Луцьку, згідно таблиці, такий пункт теж один – по вулиці Винниченка у приміщенні Луцькводоканалу. Відшукати, де ж можна отримати допомогу, випити гарячого чаю чи відігрітися, виявилося нелегко. За адресою Винниченка, 39 знаходяться одразу кілька установ. Одна з них ЖКП №3. Комунальники теж «не в курсі» про пункт обігріву. Лише коли ми заговорили про приміщення водоканалу, то нам підказали, де шукати пункт обігріву.Проте, він виявився зачиненим.

За інформацією прес-служби управління ДСНС у Волинській області, двері пунктів обігріву відчиняться, коли температура повітря впаде нижче -10, а в Луцьку, згідно розпорядження міського голови, сягне позначки -15.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі