У лучан питають: якими вони бачать парки міста

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку хочуть розробити концепцію розвитку парків міста. Передусім мова йде про Центральний парк культури та відпочинку і парку 900-річчя.

Про це йшла мова 19 грудня під час засідання робочої групи з розробки концепції. 

Як пояснив заступник міського голови Юрій Моклиця, планується на початку зібрати пропозиції лучан — яким вони бачать парки та чого очікують від цього місця відпочинку, обговорити ці ініціативи у спеціалізованих колах та власне — сформувати фінальний документ концепції. Найімовірніше, згодом його передадуть на затвердження депутатів міської ради.

До робочої групи увійшли представники екології, туризму, міжнародного співробітництва, підприємства «Парки та сквери міста», громадськості та інші учасники. Втім, як зазначив Моклиця, цей склад технічний, оскільки важко назвати «спеціалістів» по паркам у Луцьку. Під час підготовки проекту концепції, представники влади сподіваються заручитися й досвідом Польщі. В українському сегменті, подібні проекти концепцій розроблені у Вінниці та Одесі.

Цікаво, що проект подібної концепції вже розробили студенти Луцького національного технічного університету. Втім, як каже громадська активістка Олена Семенюк, передусім потрібно знати чого від парків хочуть лучани. Зібрати пропозиції учасники групи сподіваються до кінця зими. А вже у березні — організувати тематичні круглі столи. 

Серед перших пропозицій, що пролунали на засіданні — продовження договору оренди для підприємців, що хочуть інвестувати в парк, оприлюднення усіх даних щодо власності чи оренди приміщень та торгових місць у парку, розроблення карто-схеми та включення до робочої групи представників культури та спорту. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі