Луцькі депутати продовжують «боротьбу» за спиртзавод

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Луцькому спиртогорілчаному заводу вкотре намагаються повернути статус юридичної особи. Наголошують на тому, що податки повинні осідати в місцевому бюджеті, а не йти у Київську область, мовляв, на Луцьк переклали зі столиці нові обов’язки, а фінансів на це не дали.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва сьогодні, 18-го січня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Члени профільної комісії підготували проект рішення «Про звернення до Кабінету міністрів України щодо прийняття заходів, спрямованих на повернення Луцькому спирто-горілчаному комбінату статусу окремого підприємства з місцем реєстрації – місто Луцьк Волинської області».

«У нас до 2010-го року спиртогорілчаний завод працював на бюджет міста. Сьогодні ж, Луцький комбінат платить податки в місто Бровари, Київської області. Зваживши на те, що цього року на нас покладають утримання п’яти професійно-технічних навчальних закладів, а їх утримання, зауважу, вартуватиме понад 48 мільйонів гривень, нам потрібні додаткові фінансові надходження. Також на нас покладають й інші обов’язки в сфері освіти та медицини. Тому ми проситимемо надати заводу власний юридичний статус, щоб місцем реєстрації був Луцьк й податки ішли в міську казну», – пояснив голова комісії Петро Нестерук.

За таке звернення у Кабмін присутні проголосували одностайно, відповідно, це звернення рекомендують ухвалити під час сесії Луцької міської ради.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі