Волинські автошляхи небезпечні, – влада

Волинські автошляхи небезпечні, – влада
  1. Новина відноситься до:

Із 1 по 15 січня на Волині трапилося 17 дорожньо-транспортних подій, внаслідок яких загинуло 7 людей.

Про це поінформував начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак під час засідання антикризового енергетичного штабу 15 січня, повідомляє відділ інформаційної роботи Волинської облдержадміністрації.

На думку голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, травматизм та смертельні випадки на автошляхах спричиняють в основному два фактори – це недостатня робота працівників дорожньої галузі в осінньо-зимовий період та безвідповідальне ставлення громадян до дотримання правил руху на дорогах, незалежно від того, керують вони авто чи виступають у якості пішоходів.

«Кількість людей, які гинуть на дорогах, у десятки разів перевищує кількість людей, які гинуть, захищаючи нашу Батьківщину», – зауважив Володимир Гунчик.

Відтак, основну увагу на черговому засіданні зосередили на шляхах мінімізації ризиків на дорогах в осінньо-зимовий період. Адже на разі ситуація невтішна.

Зі слів заступника директора департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Віктора Довгополюка стало відомо, що для виконання робіт із обробки покриття протиожеледними матеріалами підготовилиі 270 одиниць спецтехніки, а також згідно з укладеними договорами від сторонніх організацій залучили ще 67 одиниць. 106 із них задіяли в період екстремальних погодних умов.

Разом із тим, за інформацією директора ДП «Волинський облавтодор» ВАТ «Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» Олександра Зінькова, ще у липні минулого року було видано наказ щодо підготовки дорожнього господарства регіону до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років. Цим документом обумовлено ряд заходів для підвищення безпеки на дорогах, серед яких – заготовка піщано-соляної суміші та паливно-мастильних матеріалів, підготовка відповідної техніки тощо.

Тож упродовж грудня 2015-го та січня 2016-го працівники облавтодору для обробки дорожнього покриття використали більше 10 тисяч тонн піщано-соляної суміші, 37 тисяч літрів дизпалива та 15 тисяч літрів бензину. Загалом же суміші для посипання доріг у зимовий період на Волині залишилося у достатній кількості.

Заступник директора департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації, своєю чергою, висловив пропозицію задля додаткового придбання пально-мастильних матеріалів передбачити для кожного району в бюджеті на 2016 рік кошти у розмірі близько 200 тисяч гривень. Позаяк це сприятиме належному забезпеченню зимового утримання доріг, а отже й стабільній роботі транспортних засобів, здійсненню пасажирських та вантажних перевезень на шляхах того чи того міста або району.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі