Найбільш очікуванні книги-новинки 2016 року

Джерело: WoMo

Нові книги вже на підході: візьміть на замітку найбільш очікуванні новинки 2016 року. «Видавництво Анетти Антоненко» готує прем’єрний вихід українською мовою відразу декількох світових бестселерів для любителів інтелектуальної літератури, пише WoMo.

 

«Хто вбив Паломіно Молеро?»

Маріо Варгас Льоса

«Вже в лютому читачі познайомляться з захоплюючим романом Маріо Варгаса Льйоси «Хто вбив Паломіно Молеро?» у перекладі Сергія Борщевського. Хоча це і ранній твір визнаного метра, але дуже актуальний. Сліпуча й притягальна атмосфера тих часів, а розкриття злочинів влади нагадує нинішню Україну... Після прочитання книги виникає непереборне бажання змінити суспільство, в якому не все гаразд».

 

«Час зірки»

Клариса Ліспектор

«Ще одне нове ім’я, з яким знайомимо українського читача у квітні – Клариса Ліспектор, бразильська письменниця українського походження, твори якої увійшли в список кращих книг 2015 року за версією «Нью Йорк Таймс».

 

«До маяка»

Вірджинія Вулф

«Ми дуже сподіваємося, що читачам сподобається роман Вірждинії Вулф «До маяка», який увійшов до 2015 році в список 100 кращих британських романів за версією ВВС Culture (Критики внесли до списку 4 роману Вірджинії Вульф, три з яких потрапили в першу двадцятку, а роман «До маяка» посів друге місце в списку!) у перекладі чудової поетеси Ірини Шувалової».

 

«Жуль»

Дідьє ван Ковелер

«Не залишимо без уваги і улюблених французьких письменників-романістів. Що за рік без нового і цікавого автора? Так от – нове ім’я! Дідьє ван Ковелер з романом «Жуль». І ми сподіваємося, що Дідьє ван Ковелер сподобається українському читачеві».

 

«Ляля»

Яцек Денель

«Неймовірний роман «Ляля» польського письменника Яцека Денеля! «Ляля» – це, власне, розповіді бабусі автора, тієї самої Лялі, яку так довго Лялею називали, що ім’я це до неї «приклеїлося». Розповідь неспішна, детальна, наповнена смішних і драматичних подробиць, як, втім, і саме життя. Бабусині історії іноді заглиблюються в 19 сторіччя. Старенька зосереджується на сімейних анекдотах, численних переїздах, життя в Україні, особистих переживаннях. Вона розповідає про своїх женихів, двох чоловіків і про дуже незвичайний другий шлюб. Іноді старенька починає втрачати пам’ять, тоді її розповідь підхоплює онук Яцек. «Ну, тільки бабуся вже не пам’ятає», – ця фраза все частіше з’являється в книзі. Всі ці байки можна назвати однією довгою, нескінченною історією».

 

«Рілла із Інглсайду»

Люсі Мод Монтгомері

Усі, хто з нетерпінням чекає появи останньої, 8-й книги Люсі Монтгомеріз циклу про Енн Ширлі, теж отримають довгоочікувану книгу. «Рілла із Інглсайду» з’явиться на полицях книжкових магазинів в лютому. Це, мабуть, сама драматична книга всього циклу: на порозі привид Першої світової війни, і вже зовсім скоро життя юних героїв та їхніх батьків повністю зміниться. Кудись зникнуть веселощі і вечірки, які всі так любили. Він прийде, невблаганний і жорстокий Трубач, і поведе хлопців на війну. Повернуться не всі... Але незважаючи ні на що, життя триває.

 

«15 табу для матусь и татусів»

Лариса Шрагіна

Чому діти не завжди ведуть себе так, як нам хочеться? Чому їхня поведінку нас дратує? Чому вони часто роблять нам на зло? Чи усвідомлюють вони повністю свої вчинки? Якими внутрішніми мотивами і причинами вони керуються? Потрібно пам’ятати: вони, наші діти, не народжуються нахабними, деспотичними або егоїстичними. Вони стають такими, якщо ці риси за певних обставин у спілкуванні з іншими людьми допомагають їм домогтися бажаного. Про те, як уникнути помилок у вихованні і про табу для батьків у спілкуванні зі своїми дітьми, йдеться у цій книзі.

 

«Грудне вигодовування: секрети и секретик»

Ксенія Соловей, Тетяна Гавриленко, Міродара Єрко

Заповітна мрія кожної мами – щоб її малюк був здоровим, швидко ріс, нормально розвивався і радував всіх навколо своїми першими досягненнями. Ключову роль у цьому, звичайно, відіграє грудне вигодовування. Саме мамине молоко – ідеальна їжа для вашого малятка, яка забезпечує маленький організм усім необхідним. Але що робити, якщо відразу налагодити процес годування не вдається? Коли мама нервує, а малюк плаче? Коли... Відповіді на ці та ще, без перебільшення, сотню питань ви знайдете в цій книзі.

 

«Купіть книгу – вона смішна»

Олег Сенцов

У серпні 2015 року в Росії засудили до 20 років колонії суворого режиму українського режисера Олега Сенцова. Роман Олега Сенцова «Купіть книгу – вона смішна» – не перша книга режисера: торік у видавництві «Лавр» вийшла збірка оповідань, написаних Сенцовим в ув’язненні. В анотації до книги читача запитують: що б ви зробили, якби з’явився хтось і запропонував загадати тільки одне бажання, яке виповниться? Втім, це просто веселий і легкий для читання роман.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі