Затримали сепаратиста, який копав бурштин на Волині

Джерело: УСБУ у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

Слідчі УСБУ у Волинській області направили до суду кримінальне провадження щодо сепаратиста, який допомагав росіянам захоплювати Крим, повідомили в управлінні. 

У 2013 році безробітний лучанин переїхав до Криму. Під час анексії Криму  він блокував військові частини Збройних сил України.

Як стверджують у СБУ, чоловік був прихильником комуністичних ідей та мріяв про відродження СРСР.

За свої злочини сепаратист отримав нагороду від міністерства оборони Російської Федерації – медаль «За возвращение Крыма». У травні 2014 року бойовик на прізвисько «Комісар» приєднався до незаконних збройних формувань терористів «ДНР».

Однак, через брак грошей він повернувся на Волинь, щоб підзаробити на нелегальному видобутку бурштину.Під час затримання у терориста вилучили бойову гранату, яку він намагався продати.

Зловмисника звинувачують у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 110 та статті 341 (в ред. від 16.03.2014), частиною 1 статті 258-3 та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України(участь у діяльності терористичної організації, зміни меж території України, захоплення будівель та споруд та ін. )

Затриманий повністю визнав вину на етапі досудового слідства.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі