У піднятті ціни на ринках є позитив, - віце-мер Луцька

  1. Новина відноситься до:

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев вважає, що частину ринків Луцька потрібна ліквідувати. Підняття цін на оренду цьому сприятиме, каже віце-мер.

Питання ринків порушив депутат міської ради Ігор Поліщук (фракція «УКРОП») під час обговорення програми соціально-економічного розвитку. Він зазначив, що Волинська обласна спілка споживчих товариств, яка орендує у міської громади землю, планує підняти ціну за оренду землі на ринках. При тім йдеться про підняття ціни на 25%. Такі зміни озвучили 29 грудня на зборах підприємців з керівництвом Облспоживспілки

Депутат зазначив, що якщо міська рада здає квадратний метр землі на Завокзальному ринку за 6,3 грн, то орендар здає землю підприємцям за 60 гривень за квадрат. Відтак, депутат запитував чи не планує міська рада розірвати угоду оренди.

У такій ситуації віце-мер Тарас Яковлев бачить і позитив, адже було багато мови про ліквідацію Центрального ринку біля замку Любарта. І один із методів це зробити — «це підняти оренду плату, аби це було не вигідно підприємцям».

«Частину ринків треба ліквідувати. В першу чергу ті, які на ринку по ліву сторону»., - зазначив Яковлев.

Окрім цього він зазначив, що порівнювати ціни здачі в оренду землі облспоживспілці і підприємцям — некоректно.  

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі