В Україні заговорили про можливість зниження цін на бензин

Джерело: Радіо Свобода
  1. Новина відноситься до:

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що на тлі здешевлення нафти є можливість для зменшення цін на бензин в Україні. 

Про це повідомляє Радіо. Свобода.

«Заправки поки що стоять на тих самих цінових параметрах, на яких стояли місяць тому. Зберіть на зустріч Антимонопольний комітет і основних операторів ринку. Це не адміністративний тиск. Йдеться виключно про економічні передумови зменшення вартості нафтопродуктів на автозаправних станціях. Якщо ціна на нафту становить на рівні 30 доларів, рахуємо дуже просто і бачимо, що є можливість для зменшення ціни. Чим менша ціна на нафту, тим менша ціна на пістолеті», – зазначив Яценюк. 

Він також дав завдання напрацювати формулу ціноутворення на нафтопродукти в залежності від того, яка ціна нафти на світових ринках. 

Напередодні повідомлялося, що у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України очікують зниження цін на нафтопродукти на АЗС на тлі здешевлення нафти. У відомстві також повідомляли про намір провести 13 січня нараду з ключовими гравцями ринку. Ще вчора ціна нафти марки Brent опустилася нижче 31 долара за барель. За шість днів торгів у новому році нафта подешевшала на 16%. Упродовж 2015 року її ціна загалом впала на 30%.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі