У Луцьку відзначать день Злуки

Джерело: Волинське Агентство Розслідувань
  1. Новина відноситься до:

В обласному центрі Волині планують відзначити день Злуки, пише Волинське Агентство Розслідувань.

Про це повідомили у громадській організації «Національний Альянс».

У Луцьку у 97-у річницю проголошення акту соборності українських земель, відбудеться громадська акція відзначення Дня Соборності України.

22 cічня 2016 року лучан чекають на Театральний майдан міста із національною символікою (синьо-жовті прапори, прапорці, стрічки, бодіарт на обличчі).

О 15:00 год відбудеться формування «живого ланцюга» від пам’ятника Лесі Українки до площі Воз’єднання, що символізуватиме єдність українського народу та соборність українських земель. Потому на Театральному майдані відбудеться віче, а учасники дійства спільно виконають гімн України.

Акція відбуватиметься без політичної символіки.

Нагадаємо, що День соборності України – свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

22 січня 1919 року у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину велику Україну.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі